Η Κ. ΕΥΑ ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΤΤΙΚΗ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου, παρευρέθηκε στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και της Ετήσιας Χοροεσπερίδας του Συνδέσμου των εν Αττική Λακεδαιμονίων, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιανουαρίου, στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Η Αντιδήμαρχος, η οποία κατάγεται από την Λακωνία, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης εξήρε το κοινωνικό και πολιτιστικό έργο του Συνδέσμου, καθώς όπως τόνισε, η συμβολή των εν Αττική Λακεδαιμονίων στην διατήρηση της ιστορίας και των παραδόσεων της Λακωνίας είναι άξια συγχαρητηρίων, καθώς μέσω του έργου τους διατηρείται η πολιτιστική κληρονομιά των Λακεδαιμονίων.

Τέλος, επισήμανε ότι μέσω της ενεργούς συμμετοχής του Συνδέσμου με δράσεις κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, αποδεικνύεται περίτρανα το θεάρεστο έργο των εν Αττική Λακεδαιμονίων.

Ο Σύνδεσμος των εν Αττική Λακεδαιμονίων, αποτελεί έναν από τους πιο ιστορικούς και συλλόγους της χώρας μας, καθώς ιδρύθηκε το 1902 και λόγω του πολύπλευρου κοινωνικού και πολιτιστικού του έργου έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν Βραβεία και Διακρίσεις σε αριστούχους, αποφοίτους Λυκείων και Πανεπιστημίων και επιστήμονες που έλαβαν Master ή Διδακτορικό Δίπλωμα που έλκουν την καταγωγή τους από την Λακωνία