ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΑΣ ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 5ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

28/11/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΑΣ ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 5ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ « ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ».

 

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου,  εκπροσώπησε το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, στην τελετή απονομής των βραβείων του 5ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας». Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν ο μαγευτικός κόσμος των εικόνων των σχολικών βιβλίων και οι εικόνες χρησιμοποιήθηκαν ως ερεθίσματα για την παραγωγή κινηματογραφικών αφηγήσεων, comics, animation, λεκτικών αφηγήσεων, ραδιοφωνικών εκπομπών, φωτο-ιστοριών και εικαστικών εικόνων.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η Αντιδήμαρχος απένειμε βραβεία στους συμμετέχοντες και δήλωσε ότι η συγκεκριμένη καινοτόμος πρωτοβουλία αξίζει συγχαρητηρίων, καθώς μέσω αυτής στηρίζεται αποφασιστικά κάθε υγιής προσπάθεια για την ανάδειξη των νέων τεχνολογιών. Τόνισε  επίσης ότι κάθε προσπάθεια εξειδίκευσης των μαθητών στη χρήση των εργαλείων της πληροφορικής και του Διαδικτύου, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση στην γνώση και την εξειδίκευση των μαθητών στην χρήση των εργαλείων της πληροφορικής και του Διαδικτύου ως βάση για την ανάπτυξη ουσιαστικών ευκαιριών και γόνιμων συνεργασιών στην ψηφιακή δημιουργία. Τέλος δήλωσε, ότι η συμμετοχή των μαθητών στον συγκεκριμένο διαγωνισμό  θα προσδώσει περαιτέρω δυναμική και επιπλέον κίνητρο στους μαθητές για την ενασχόληση τους με την ψηφιακή δημιουργία.